مشمولین مرحله اول ثبت نام، کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که حداقل یکی از شرایط زیر را دارا باشند ،مشمول ثبت نام مرحله اول هستند و ملزم به انجام تکالیف قانونی

اشخاص حقیقی و حقوقی

-مشمولین مرحله اول ثبت نام، کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که حداقل یکی از شرایط زیر را دارا باشند ،مشمول ثبت نام مرحله اول هستند و ملزم به انجام تکالیف قانونی از تاریخ  01/07/1387 به عنوان مودی خواهند بود و باید نسبت به تکمیل ثبت نام در این نظام مالیاتی اقدام نمایند.

1-کلیه واردکنندگان

2-کلیه صادر کنندگان

3-کلیه  فعالان اقتصادی که مجموع فروش کالاها و ارائه خدمات آنها در سال 1386 سه میلیارد ریال یا بیشتر بوده است.

4-کلیه فعالان  اقتصادی که مجموع فروش کالاها و ارائه خدمات آنها در پنج ماهه آغازین سال 1387 ،یک میلیارد و دویست و پنجاه میلیون ریال یا بیشتر بوده است.

3-مشمولین مرحله دوم ثبت نام

کلیه  فعالان اقتصادی اعم از حقیقی  و حقوقی شاغل در فعالیت های موضوعی بند الف ماده 96 قانون مالیاتهای مستقیم،علاوه بر افعالان اقتصادی مشمول در ثبت نام مرحله اول موظف به  ثبت نام  به عنوان مودی در این نظام مالیاتی با هر میزان فعالیت میباشند.

زمان اجرای الزامات و تکالیف قانونی مودیان مشمول ثبت نام مرحله دوم (اجرای کلیه مقررات و تکالیف قانون مالیات بر ارزش افزوده ،از جمله صدور صورت حساب ،محاسه ،درج و وصول مالیات و عوارض متعلقه و همچنین تسلیم اظهارنامه و پرداخت مالیات و عوارض متعلقه به صورت دوره ای )از تاریخ اول مهرماه سال 1388میباشد.

فهرست مشاغل مشمول این مرحله عبارتند از :

1-کارخانه ها و واحدهای تولیدی که برای آنها جواز تاسیس و پروانه بهره برداری از وزارتخانه ذی ربط صادر شده یا میشود.

2-بهره برداران معادن

3-ارائه دهندگان خدمات حسابرسی ،حسابرسی و دفترداری و همچنین خدمات مالی

4-حسابداران رسمی شاغل و موسسات حسابرسی  عضو جامع حسابداران رسمی ایران

5-ارائه دهندگان خدمات مدیریتی و مشاوره ای

6-ارائه دهندگان انواع خدمات انفورماتیک ،رایانه ای اعم از سخت افزاری و نرم افزاری و طراحی سیستم

7-متلها و هتلهای سه ستاره و بالاتر

8-بنکداران ،عمده فروش ها و فروشکاه های بزرگ ،واسطه های مالی ،نمایندگان توزیع کالاهای داخلی و وارداتی و صاحبان انبارها

9-نمایندگان موسسه های تجاری و صنعتی ،اعم از داخلی و خارجی

10-موسسات حمل و نقل موتوری و باربری  دارای مجوز از مراجع ذی ربط ،زمینی ،دریایی و هوایی باربری ،(به اسثسناء واحدهایی که صرفا به امر حمل و نقل مسافری اشتغال دارند .

11-صاحبان موسسات مهندسی و مهندسی کشاورزی

12*-صاحبان موسسات تبلیغاتی و بازاریابی

4 مشمولین  مرحله سوم ثبت نام

کلیه اشخاص  حقیقی و حقوقی که براساس شرایط مراحل اول و دوم ثبت نام ،ملزم به اجرای نظام مالیات بر ارزش افزوده نگردیده اند . در صورتی که  در سال 1387یا 1388 مجموع فروش کالاها  و ارائه خدمات غیر معاف یا معاف و غیر معاف آنها سه میلیارد ریال و بالاتر می باشند ،مشمول مرحله سوم ثبت نام و ملزم به اجرای این قانون از تاریخ اول فروردین ماه سال هزار و سیصد و هشتاد و نه 01/01/1389 خواهند بود اشخاص حقیقی . حقوقی که مشمول مراحل اول و دوم و مرحله سوم ثبت نام و ملزم  به اجرای قانون نمیباشند ،در صورتی کح  مجموع فروش کالاها  و ارائه خدمات (غیرمعاف )آنها در سال 1387یا1388 بیشتر از دو میلیارد ریال باشد. میتوانند به منظور ثبت نام و اجرای قانون  به صورت اختیاری ،درخواست خود را به سازمان امور مالیاتی کشور (معاونت مالیات بر ارزش افزوده )تسلیم نمایند . این دسته از مودیان در صورت کسب مجوز ثبت نام از تاریخی که سازمان مزبور تعیین و اعلام خواهد کرد. به عنوان مودی مالیات برارزش افزوده محسوب خواهند شد. فعالان اقتصادی که واجد شرایط مراحل اول و دوم ثبت نام و اجرای قانون بوده اند ،حتی در صورت انطباق با شرایط مرحله سوم ثبت نام این نظام مالیاتی ،جزو مودیان مراحل قبلی ثبت نام و اجرای قانون (برای مودیان مرحله  اول از 01/07/1387ومرحله 1/1/11388خواهند بود.

5-مشمولین مرحله چهارم ثبت نام

کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که بر اساس شرایط مراحل اول ، دوم، سوم ثبت نام ف ملزم به اجرای نظام مالیات بر ارزش افزوده نگردیده اند ، در صورتی که شاغل به فعالیت های موضوع بند ب ماده 96 قانون مالیاتهای مستقیم به شرح ذیل میباشد، باهر میزان فروش یا درآمد ،مشمول مرحله چهارم ثبت نام ،آموزش و اجرای قانون خواهند بود.

1-صاحبان کارگاههای صنعتی (اعم از صنفی و غیر صنفی که دارای حداقل برق سه فاز 50 آمپر باشد.)

2-فروشندگان طلا و جواهر

3-فروشندگان آهن آلات

4-فروشندگان  تالارهای پذیرایی و رستوران ها

5-صاحبان متلها و هتلهای یک ستاره و هتل آپارتمان

6-صاحبان نمایشگاهها و فروشگاههای خودرو و بنگاه معاملات املاک

7-صاحبان  تعمیر گاههای مجاز خوردو

8-چاپخانه داران

9-صاحبان دفاتر اسناد رسمی

10-صاحبان مراکز ارتباطات رایانه ای ،دفاتر ارتباطی (ذفتر خدمات مشترکین تلفن همراه  و آژانس پستی )و دفاتر خدمات مسافرتی شهر و دفاتر خدمات دولت الکترونیک

11-صاحبان دفاتر مسافرتی و جهانگردی

12-صاحبان سینماها ،تماشاخانه ها و مکان های تفریحی و ورزشی

مشمولین مرحله پنجم ثبت نام

مشمول مرحله پنجم ثبت نام و اجرای نظام مالیات بر ارزش  افزوده به نشانی

www.evat.ir

مراجعه و نسبت به ثبت نام در این نظام مالیاتی اقدام نمایند. تاریخ اجرای قانون برای مودیان مشمول مرحله چهارم در مورد انجام به تکالیف و مقررات قانون  و مالیات بر ارزش افزوده از جمله صدور صورت حساب ،درج و وصول مالیات و عوارض متعلقه و همچنین تسلیم اظهارنامه مالیاتی و پرداخت مالیات عوارض ،از اول مهر ماه سال 1389 اعلام گردید.

تذکر مهم :»فعالان اقتصادی که واجد شرایط مراحل اول و دوم و سوم ثبت نام بوده اند ،حتی در صورت انطباق با شرایط مشمولیت مرحله چهارم ثبت نام این نظام مالیاتی جزء مودیان مشمول مراحل قبلی ثبت نام و اجرای قانون (برای مودیان مرحله اول از 01/07/1387،مرحله  دوم 01/07/1388 و مودیان مرحله سوم 01/01/1389)خواهند بود.

6-مشمول مرحله پنجم ثبت نام :»و اجرای نظام مالیات بر ارزش افزوده را به شرح زیر میباشند:

1-کلیه اشخاص حقوقی که تاکنون و بر اساس شرایط مراحل اول ودوم و سوم و چهارم ثبت نام ،مشمول  اجرای نظام مالیات بر ارزش افزوده نگردیده اند ،در صورتی که در هر یک از سالهای 1387،1388،1389 مجموع فروش کالاها  و ارائه خدمات (غیرمعاف  یا معاف و غیر معاف )آنها یک میلیارد ریال و بیشتر باشد مشمول مرحله پنجم ثبت نام و اجرای قانون خواهند بود.

کلیه اشخاص حقوقی که قبل یا بعد از سال 1390 ایجاد ، تاسیس و به ثبت رسیده یا میرسند و حائز شرایط مذکور نگردیده اند ،در صورتی که مجموع فروش کالا و ارائه خدمات ( غیر معاف یا معاف و غیر معاف )آنها در سال 1390یا سالهای بعد به یک میلیارد ریال و بیشتر برسد، از اولین دوره مالیاتی بعد از رسیدن به آستانه مذکور ، مشمول مرحله پنجم ثبت نام و اجرای قانون خواهند شد.

3-اشخاص حقوقی که صرفا به فعالیت  عرضه و ارائه خدمات معاف موضوع ماده 12

 قانون مالیات بر ارزش افزوده اشتغال دارند،از ثبت نام و اجرای قانون در این مرحله مستثنی میباشند.

7-مشمولین مرحله ششم ثبت نام

اشخاص حقوقی (صرف نظر از مبلغ سالانه )موضوع ماده 95 قانون مالیاتهای مستقیم که به فعالیت های زیر اشتغال دارند:

چلوکبابی  و سالن های غذاخوری و سفره خانه  های سنتی و اغذیه فروشی ها ی زنجیره ای با مالکیت واحد و با نام و نشان و عنوان تجاری واحد فارغ از مساحت محل کسب و کار و نوع مجوز .

فعالان اقتصادی که واجد شرایط مراحل اول تا پنجم ثبت نام و اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده بوده اند ، حتی در صورت انطباق با شرایط مشمولیت مرحله ششم ثبت نام این نظام مالیاتی ، جزءمودیان مشمول مراحل قبلی ثبت نام و اجرای قانون محسوب و مکلف به اجرای مقررات از تاریخ شمول فراخوان مربوط ،خواهند بود.

8-مشمولین مرحله هفتم ثبت نام :» کلیه اشخاص حقوقی فعال از فروش و یا درآمد کالا و خدمات به استثنای اشخاص حقوقی با فعالیت های صرفا معاف موضوع ماده 12 قانون مالیات بر ارزش افزوده که به موجب فراخوان های قبلی تاکنون برای اجرای نشده  اند ، مشمول اجرای قانون خوانده شد.

اشخاص حقوقی که بعد از تاریخ اجرای فراخوان نیز ایجاد ، تاسیس و به ثبت میرسند و یا شروع به انجام فعالیت میکنند ، در صورت فعالیت با هر حجم از فروش و یا درآمد (کالاو خدمات )از اولین دوره مالیاتی بعد از شروع فعالیت (عرضه کالا و ارائه خدمات )مشمول اجرای قانون میباشند.

تذکر بسیار مهم ، فعالان اقتصادی که واجد شرایط مراحل اول تا ششم ثبت نام و اجرای قانون مالیات برا ارزش افزوده بوده اند ، حتی در صورت انطباق با شرایط مشمولیت مرحله هفتم ثبت نام این نظام مالیاتی جزو مودیان مشمول مراحل قبلی ثبت نام و اجرای قانون محسوب و مکلف به اجرای مقررات از تاریخ شمول فراخوان مربوط ، خواهدبود.

تاریخ اجرای قانون

اشخاص حقوقی مشمول این فراخوان ، از تاریخ 01/07/1395 مکلف به اجرای سایر تکالیف مقرر در قانون از جمله وصول

مالیات و عوارض ارزش افزوده  از خریداران ، ارائه اظهارنامه و واریز مالیات و عوارض بر ارزش افزوده به حساب های تعیین شده توسط سازمان امور مالیاتی کشور میباشند.

9-کالاها و خدمات معاف از مالیات و عوارض ارزش افزوده

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده است

نوشتن دیدگاه

عضویت در خبر نامه

مشاور مالیاتی معتبر را بشناسید آرمان پرداز خبره
مشاور مالیاتی
مشاور مالیاتی معتبر را بشناسید

در این نوشته برای شما توضیح می دهیم که چگونه یک مشاور مالیاتی معتبر را بشناسید و به او اعتماد کنیم. در پایان اعتماد شما را به آرمان پرداز خبره جلب می کنیم. مشاور مالیاتی معتبر

ادامه مطلب »
اهمیت مشاور مالیاتی آرمان پرداز خبره
مشاور مالیاتی
اهمیت مشاور مالیاتی

اهمیت مشاور مالیاتی در این نوشته میخواهیم به اختصار در خصوص اهمیت مشاور مالیاتی به قلم کارشناس آرمان پرداز خبره بپردازیم. کسب و کار و اهمیت مشاور مالیاتی در آن اهمیت مشاوره در زمینه مالیات کسب

ادامه مطلب »
انتخاب کارشناس حسابداری و مشاور مالیاتی متناسب با ابعاد شرکت توسط آرمان پرداز خبره
مشاور مالیاتی
مشاور مالیاتی متناسب با ابعاد شرکت

در این نوشته می خواهیم در مورد نکاتی در خصوص انتخاب مشاور مالیاتی متناسب با ابعاد شرکت و نحوه انتخاب کارشناس حسابداری بپردازیم. تا پایان با ما همراه باشید و جهت هرگونه نیاز به مشاور مالیاتی

ادامه مطلب »
شرح وظایف و اختیارات مشاور مالیاتی
مشاور مالیاتی
شرح وظایف و اختیارات مشاور مالیاتی

در این نوشته میخواهیم به شرح وظایف و اختیارات مشاور مالیاتی در سازمان امور مالیاتی بپردازیم. جهت هرگونه سوال در خصوص مشاور مالیاتی با ما در ارتباط باشید. مشاور مالیاتی کیست؟ مشاور مالیاتی کسی است که

ادامه مطلب »
انواع هزینه ها در حسابداری و مالی توسط مشاور مالیاتی
شرکت حسابداری
انواع هزینه ها در حسابداری

در این نوشته میخواهیم در خصوص انواع هزینه ها در حسابداری و مالی ، بهبود هزینه ها توسط مشاور مالیاتی و همچنین در خصوص انواع هزینه بپردازیم انواع هزینه ها در حسابداری یکی از مهم‌ترین مفاهیم

ادامه مطلب »
مدارک مثبته
شرکت حسابداری
مدارک مثبته

در این نوشته به مفهوم مدارک مثبته و یا اسناد مثبته و نقش آن در حسابداری و چگونگی رسیدگی به آن توسط مشاور مالیاتی می پردازیم. مدارک مثبته یا اسناد مثبته مدارک مثبته اسناد نشان‌دهنده وقوع

ادامه مطلب »
مشاور مالیاتی کیست ؟
مشاور مالیاتی
مشاور مالیاتی کیست ؟

مشاور مالیاتی کیست؟ در این مطلب درباره مشاور مالیاتی کیست و خصوصیات یک وکیل مالیاتی خبره ، هم چنین میزان آشنایی او با قوانین مالیاتی و امور مالیاتی کشور به صورت مفصل صحبت می کنیم. با

ادامه مطلب »
اهمیت مشاوره مالیاتی
مشاور مالیاتی
اهمیت مشاوره مالیاتی

اهمیت مشاوره مالیاتی تمامی مشاغل نیازمند دانش مشاور مالیاتی و وکیل مالیاتی و اهمیت مشاوره مالیاتی برای روبه رو شدن با قانون مالیات سازمان امور مالیاتی هستند. با ما باشید زیرا در این نوشته به این

ادامه مطلب »
مفاصا حساب مالیاتی
مشاور مالیاتی
مفاصا حساب و نحوه دریافت مفاصا حساب

درخواست گواهی مفاصا اولین کاری است که مودی و یا مشاور مالیاتی و وکیل مالیاتی وی ملزم است برای دریافت گواهی مفاصا حساب مالیاتی انجام دهد. براساس ماده ۲۳۵ قانون مالیات های مستقیم، اداره امور مالیاتی

ادامه مطلب »
مشاور مالی را چگونه انتخاب کنیم
مشاور مالیاتی
مشاور مالیاتی چه کاری انجام می دهد

اشخاص حسابرس و مشاور مالیاتی در هدایت مالیات دهندگان برای رعایت قوانین، در تمام امور مالی، حسابداری و پرداخت مالیات نقش مهمی دارد. بسته به وضعیت مالیات دهنده، خدماتی که یک مشاور مالیاتی ارائه می‌دهد، متفاوت

ادامه مطلب »
مالیات بر ارزش افزوده
مشاور مالیاتی
مالیات املاک و مستغلات

مالیات املاک و مستغلات ، نوعی از مالیات می باشد، که از درآمدهای به دست آمده از ملک محسوب می شود. املاک و مستغلات شامل سه نوع مالیات می شوند: مالیات بر درآمد اجاره از املاک

ادامه مطلب »
تکنولوژی نرم افزار
شرکت حسابرسی
موضوعی برای بحث در زمینه حسابرسی

    موضوعی برای بحث در زمینه حسابرسی     جمع داراییهای شرکتی ۲۰۰ میلیارد ریال است. حسابرس معتقد است تحریف داراییها بالای ۲۰ درصد، منجر به اظهار نظر مردود می‌شود (برای پرهیز از تردیدهای احتمالی در

ادامه مطلب »
بیمه‌ای به کارفرمایان
شرکت حسابداری
مدیریت سود چیست؟

مدیریت سود چیست؟   در کسب و کار برای حفظ عملیات، ارائه خدمات بهتر، و ارائه محصولات جدید، آن نیاز به سود می باشد. در هر کسب و کار، سود همیشه با زیان های خاص همراه است. مهم

ادامه مطلب »

مقاله های مرتبط

اهمیت مشاور مالیاتی آرمان پرداز خبره

اهمیت مشاور مالیاتی

اهمیت مشاور مالیاتی در این نوشته میخواهیم به اختصار در خصوص اهمیت مشاور مالیاتی به قلم کارشناس آرمان پرداز خبره بپردازیم. کسب و کار و

ادامه مطلب »
درخواست خود را بنویسید ...
ما را در نقشه بیابید ...